בדרך כלל אני כותב על הילדים שלי ועל הצעצועים שלהם, על כמה שהם אוהבים לשחק איתם ועל הבלאגן שהם עושים, אבל הפעם החלטתי להתמקד דווקא בצעצועים שמתאימים יותר לנו המבוגרים. כי גם לנו מגיע. וכשאני אומר צעצועים למבוגרים אני מתכוון כמובן לאביזרים לזיקוק אלכוהול. למה, חשבתם שהתכוונתי למשהו אחר?
זיקוק של אלכוהול בבית הוא לא מסובך, פשוט צריך לעבוד בצורה נקייה, צריך קצת סבלנות וזמן. זה הכל. בגדול כל מה שצריך הוא לקחת בסיס שמכיל סוכר, להתסיס אותו על ידי שמרים שיהפכו את הסוכר לאלכוהול ואז להפריד את האלכוהול משאר הנוזלים בתסיסה. נשמע מסובך? זה ממש לא.
אם יש תקופה בשנה שכדאי לעשות בה קניות און ליין זה יום שישי האחרון של חודש נובמבר- בלק פריידיי. כמעט כל אתר יוצא במבצעים שכדאי לבדוק, ובדיוק בשביל זה אנחנו פה- כדי למצוא את המוצרים שאנחנו צריכים במחיר הנמוך ביותר. למי שממש רוצה לחסוך (כמוני), ממש כדאי להיכנס דרך אתר Cashback שנותן חלק מהכסף בחזרה אם עושים את הקנייה דרכו.
המוצר הראשון שצריך הוא מיכל התסיסה. הוא חייב להיות אטום (כדי למנוע כניסה של גורמים שיזיקו לשמרים) וצריכה להיות לו יציאה לפחמן דו חמצני (תוצר לוואי שהשמרים משחררים), כי זה אף פעם לא כיף לנקות שאריות ענבים מהתקרה.. אז בבקשה- מיכל תסיסה
היחסים שאני הכנסתי למיכל התסיסה הם 2 קילוגרם ענבים מעוכים עם הקליפה (לא לשטוף אותם, יש עליהם שמרי בר שיעזרו לתסיסה), 3 ק"ג סוכר (ככל שיש יותר סוכר בהתחלה אחוז האלכוהול יהיה גבוה יותר), 15 ליטר מים ו10 גר' שמרי אפייה רגילים. מערבבים הכל ביחד (חשוב שטמפ' המים תהיה בסביבות 28 מעלות כדי שהשמרים יתחילו לפעול, אך לא יותר מכך על מנת שלא יהיה להם חם מדי. מכניסים למיכל ומניחים במקום חמים. ומחכים. ומחכים. עד מתי? עד שאחוז האלכוהול יגיע ל5% בערך. איך יודעים מה אחוז האלכוהול? או. טוב ששאלתם- מד אלכוהול
אז אחרי שמדדנו (בטמפרטורה של 20 מעלות) והגענו ל5% אלכוהול הגיע הזמן לזקק. זה באמת הרגע הכי כיף בכל התהליך. מסננים את התסיסה מכל שאריות הענבים, מעבירים לסיר הזיקוק… רגע, אין לנו עדיין.. אה, בעצם אפשר למצוא פה אחד-סיר זיקוק
אז כמו שאמרתי, מעבירים לסיר הזיקוק, סוגרים, ממלאים מי קרח במיכל הצינון בו יעבור האלכוהול ומעלים על הכיריים. אש נמוכה מאוד. האלכוהול יתחיל להתאדות בסביבות 78 מעלות. כאשר יתחילו הטיפות הראשונות לטפטף למיכל יש להקפיד על מהירות טפטוף של טיפה בשנייה. כלל אצבע- על כל 10 ל' של תסיסה, לוקחים את 100 המ"ל הראשונים ושומרים בצד- זה נקרא הראש והוא מכיל מתנול, ואתם לא רוצים לשתות את זה. לאחר מכן ניתן להגביר את האש מעט ולווסת את מהירות הטפטוף ל2-3 טיפות לשנייה. כך עד שיש 300 מ"ל. זה נקרא גוף הזיקוק, וזה החלק הטוב ביותר. לאחר מכן ניתן לזקק עוד כ100 מ"ל שנקראים הזנב- הוא כבר מכיל את תחילת המים שמתחילים להתאדות וגם בו לא משתמשים לשתייה.
אז עם מה נשארנו? עם 300 מ"ל של אלכוהול שזיקקנו לבד, ואני מבטיח שהוא יהיה הרבה יותר טעים מכל מה שטעמתם בעבר, פשוט כי אתם הכנתם אותו. בפעם הבאה נדבר על איך להוסיף טעם לזיקוק שהכנו.
Cheers
- כל שימוש או התבססות על הנכתב למעלה היא על אחריות המיישם בלבד, אין להתייחס למה שנאמר כהמלצה.