לחם קופים או: 24 שעות ג'

רשומה רגילה

6:00 קמה, מתארגנת, מסתכלת על תום ואבא שלה ישנים. מעירה אותה. מגיע לו.

6:30 יוצאת לעבודה.

6:35 חותכים אותי. מקללת. מזל שתום לא פה, היא נהייתה ממש כמו תוכי בזמן האחרון.

6:40 פקק.

6:45 פקק.

6:55 סוס אמק פקק.

7:00 הגעתי לעבודה. שואה. לא העבודה, העבודה דווקא נחמדה. אני עובדת בחברה לאיתור ולהשבת נכסים של נספי השואה.

7:01 קפה. וואו, הייתי צריכה את זה.

7:02 עבודה. וואו, לא הייתי צריכה את זה, אבל אין מה לעשות.

7:30 מתקשרת לאוהד-

"איך תום הייתה בבוקר?"

"בסדר"

"מה בסדר?? איך היא קמה? היא עשתה פיפי? שתתה את כל הבקבוק? שטפתם פנים? הלבשת אותה כמו שצריך? ובבגדים תואמים?? איך הייתה הדרך? איך היא נפרדה ממך בגן?"

"כמו שאמרתי. בסדר"

"אאוווווףףףףף"

8:00 קפה. כי קפה של בוקר נחשב רק מהקפה השני.

8:05 עבודה.

12:15 ארוחת צהריים. גומבה. אני לא מאמינה ששילמתי 46 שקלים על סלט עלוב.

12:45 חוזרת לעבוד. חושבת מה הייתי יכולה לקנות אם הייתי מוותרת על הסלט המעאפן ההוא.

16:00 יוצאת מהעבודה.

16:15 פקק.

16:26 פקק.

16:40 הגעתי לגן של תום.

"איך תום הייתה היום?"

"הכל היה בסדר, חוץ ממה שלא". תום מסיימת לטפל בתינוקות שלה ונפרדת מהם. אחד אחד. זה לוקח הרבה יותר זמן מאיך שזה נשמע.

"תום, את רוצה לעשות פיפי?"

"לא".

"את בטוחה מאמא? שלא יהיה לך בדרך."

"לאלאלאלאלאלא".

16:50 באוטו בדרך הביתה. -"פיפי".

16:55 עוצרת בצד הדרך. תום עושה פיפי. כשהיא מסיימת, אנחנו משקות את העץ עם הפיפי.

17:00 מישהו חותך. מקללת. אולי היא לא שמעה?

17:02 "ח-רא. ח—–רא. חראחראחראחראחראחראחרא. חר—א. חרא."  – היא שמעה.

17:05 הגענו הביתה. בדרך אנחנו עוצרות בגינה לשחק. אני מנדנדת את תום על הנדנדה, מטפסת איתה על המתקנים, ואז תום מגיעה למגלשה. אני מנסה לדחות את הרגע הזה כמה שיותר. היא פשוט נעמדת בקצה, עושה בונקר ונוזפת בכל מי שרוצה להתגלש "לאלאלאלא!". –"אבל תום, הילד החמוד רק רוצה להתגלש…"  -" לא! לא!". אין ספק שמדד החמידות של הילד ירד קצת כשהוא התחיל ליבב וברח משם. אני מתפדחת ומסתכלת מזווית העין אם מישהו שם לב למפלצת שלי.

18:15 עולות הביתה. -"פאאאאייייייי". -"תום אני לא מרשה למשוך לו בזנב".

19:00 ארוחת ערב. קוסקוס ומרק. צריך לגדל את המרוקאית הקטנה שלי כמו שצריך, לא?

19:30 מקלחת. לתום יש קטע חדש: היא רוצה לעשות בועות סבון. אז אני עושה. עוד. ועוד. ועוד.

19:40 השכבה. מלבישה את תום לשינה, מסרקת אותה. מכבים את האור ומסדרים את דובדוב הגדול והבובה ודובדוב הקטן במיטה לשביעות רצונה של הגברת. אני מלטפת אותה עד שהיא נושמת נשימות כבדות ויוצאת בשקט מהחדר. אני נכנסת למטבח, פותחת את המקרר, וכמו בסרט אימה, כשאני סוגרת את הדלת תום עומדת מאחוריה. אני מרימה את הלב מהתחתונים ואת הילדה מהרצפה, חוזרת לחדר שלה ומשכיבה אותה שוב. לילה טוב תום.

19:45 שוטפת בית. שוטפת כלים. מכונת כביסה. מייבש. זורקת את הבגדים על הספה. נקפל מחר.

20:30 עכשיו בא לי לאפות, זו התרפיה הקטנה שלי. אין על לחם קופים עם שום ופרמז'ן.

21:30 זמן אמא. פופקורן, בירה. האנטומיה של גריי- היר איי קם.

23:00 אוהד חזר. הוא ישר נמרח על הספה. אני צועקת (בלחש, שתום לא תתעורר)- "לך תתקלח, אתה מסריח מהעבודה". הוא מתקלח. בשקט. בחושך. ככה הוא טוען, בכל מקרה.

23:15 זמן ביחד. תדמיינו לבד.

00:00 הולכים לישון. לילה טוב.

02:30 תום קופצת למיטה- "אבא ! חרא !"

 

 

מתכון ללחם קופים שום ופרמזן:

לחם קופים הוא לחם שעשוי מכדורים קטנים של בצק שנאפים ביחד. כל הכיף הוא שאפשר לתלוש אותם עם היד. מתאים מאוד למי שאוהב בצק, שמרים, ולמי שאוהב לאכול עם הידיים.

מצרכים:

2 כפיות שמרים יבשים

1 ו- 1/3 כוסות מים פושרים

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

3 ו- 1/2 כוסות קמח

1/4 כוס חמאה מומסת

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

 

הכנה:

בקערה גדולה מערבבים את השמרים והמים. נותנים להם לשבת לפחות 5 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.

מכניסים פנימה את שמן הזית, המלח והקמח.

אם יש לכם מיקסר- הרווחתם. לושו את הבצק במשך 5-6 דקות. אני לא צריכה להגיד וו לישה, נכון?

אם אין לכם מיקסר- תקנו מיקסר.

או שתלושו את הבצק על משטח מקומח 10 דקות, עד שהבצק נהיה אלסטי.

העבירו את הבצק לקערה משומנת קלות וכסו אותה במגבת.

תנו לבצק לתפוח כשעה וחצי- שעתיים, עד שיכפיל את נפחו.

חממו תנור ל- 175 מעלות.

בקערה נפרדת ערבבו את החמאה המומסת והשום.

טפחו על הבצק כדי להוציא את האוויר.

תלשו פיסת בצק בגודל כדור פינג-פונג, כדררו אותה, גלגלו בתערובת של החמאה והשום והניחו בתבנית משומנת. אפשר אינגליש קייק, אפשר תבנית בריוש. אני שמה בסיר של קובנה.

אחרי שיש שכבה אחת של כדורים פזרו חצי מהפרמז'ן, והמשיכו להניח עוד כדורים ליצירת שכבה שנייה. פזרו מעל את שארית הפרמז'ן.

כסו במגבת והניחו לבצק לתפוח למשך חצי שעה.

הכניסו לתנור למשך 25-30 דקות, עד שהלחם זהוב ומוצק למגע.

בתיאבון!

אזהרה- לא להשאיר ללא פיקוח. ללחם יש נטייה להיעלם בתוך שעות ספורות אם נותר ללא השגחה.

 

*אפשר להחליף את השום בעשבי תיבול טריים, או בעגבניות מיובשות קצוצות.

* כשאני מכינה בסיר גדול של קובנה אני מכינה כמות כפולה.

לחם קופים

3 מחשבות על “לחם קופים או: 24 שעות ג'

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s